• 1 CALENDAR BACALAUREAT 2020
  Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 25 - 29 mai 2020. Prima proba pe 9 iunie 2020
 • 2 MODELE DE SUBIECTE BACALAUREAT 2020
  Vezi în meniul EXAMENE/EVALUARE noutăți legate de examenul de Bacalaureat 2020.
 • 3 Youtube
  Ne poti vedea si pe youtube la adresa https://www.youtube.com/watch?v=d9zhWFhrVwA https://www.youtube.com/watch?v=R2-8yok_OyQ https://www.youtube.com/watch?v=F2_XPIzEItg https://www.youtube.com/watch?v=S4qSVFqUqXI
 • 4 Simulare Bacalaureat 2020
  Simularea Bacalaureat 2020 va avea loc in zilele de 21 ianuarie 2020(limba si literatura romana) 22 ianuarie 2020(matematica) si 23 ianuarie 2020(fizica, chimie, biologie). PARTICIPA ELEVII CLASELOR TERMINALE A XII-A (LICEU ZI) SI A XIII-A (LICEU SERAL). ACCESUL ELEVILOR IN SALI SE VA FACE IN INTERVALUL 8.00-8.30, IN BAZA B.I/C.I.PROBA SE DESFASOARA INTRE ORELE: 9.00-12.00 - CORP B, ETAJUL IV
 • 5 Urmăriți-ne pe Facebook....
  Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași https://www.facebook.com/ltmaiasi/
baner

Despre LTMA

     

nicolina

LOCAȚIA 1 

cug 

                   LOCAȚIA 2

    

            Şcoală Europeana şi Şcoală MaST, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări Iasi

a fost înfiinţat în anul 2013 prin contopirea a trei unităţi şcolare: Liceul Tehnologic “Nicolina”, Liceul Tehnologic “Dumitru Mangeron”, Liceul Tehnologic “Ştefan Procopiu”.

Liceul Tehnologic „Nicolina” a fost cel mai vechi liceu tehnic specializat în mecanică şi industrie grea din Iaşi, un tradiţional furnizor de servicii educaţionale pentru instruirea şi formarea forţei de muncă necesară în întreaga industrie ieşeană a ultimului secol, funcţionând de-a lungul timpului sub mai multe denumiri: Şcoala de ucenici de pe lângă Atelierele CFR ,,Nicolina”, Şcoala profesională de pe lângă Întreprinderea Mecanică ,,Nicolina”, Liceul Industrial ,,Nicolina” Iaşi, Grupul Şcolar Industrial ,,Nicolina” Iaşi.

Încă din 1894 Atelierele „Nicolina” au sprijinit Şcoala Profesională „Nicolina”, ulterior Întreprinderea Mecanică ,,Nicolina” a sprijinit liceul industrial, pregătirea elevilor şi ucenicilor fiind asigurată printr-o paletă diversă de specializări şi forme de învăţământ care au răspuns necesităţilor educaţionale pentru o mare diversitate de beneficiari. Diversitatea meseriilor şi a profesiilor, competenţa şi responsabilitatea cadrelor didactice au îndreptat mii de elevi, de-a lungul anilor, către această şcoală de tradiţie.

Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron" şi-a început activitatea la 1 septembrie 1979 sub denumirea Liceul Industrial nr. 8. Din 1984 s-a numit Liceul Industrial nr.8 C.U.G., fiind unitatea desemnată pregătirii forţei de muncă pentru Combinatul de Utilaj Greu (S.C. „Fortus" S.A.). Începând cu 1 septembrie 1992 preia numele unei personalităţi marcante a intelectualităţii ieşene şi naţionale, prof. dr. docent ing. Dumitru Mangeron (1906 -1991).

Liceul şi-a păstrat profilul tehnologic de la înfiinţare, indiferent de mutaţiile petrecute pe piaţa muncii sau în situaţia socio-economică a zonei, reuşind an de an să diversifice formele de învăţământ şi să şcolarizeze elevi în specializări din domeniile mecanic şi electric. O atenţie deosebită a fost acordată dezvoltării profilelor şi meseriilor în concordanţă cu dinamica cererii şi a ofertei de pe piaţa locală şi zonală a muncii.

Liceul Tehnologic “Ştefan Procopiu” din Iaşi a fost înfiinţat încă din 1967, iniţial ca o şcoală profesională pe lângă Întreprinderea Metalurgică. Până în 1974 şcolarizarea elevilor s-a realizat în laboratoarele uzinei, în meserii specifice domeniului metalurgic. În septembrie 1974 s-a inaugurat sediul propriu cu denumirea de Liceul “Metalurgica” Iaşi. În cei 41 de ani de existenţă s-au diversificat meseriile în care au fost şcolarizaţi elevii, precum şi formele de învăţământ.

Liceul Tehnologic „Ştefan Procopiu” a pregătit în ultimii ani forţa de muncă în sectoarele metalurgiei, construcţiei de maşini, industriei prelucrătoare a materialelor metalice, în electrotehnică şi automatizări. Urmând o tradiţie mai veche a liceului, din anul şcolar 2008-2009 au funcţionat clase cu profilul de instructor sportiv rugby, specializare ce s-a păstrat şi în cadrul noii instituţii înfiinţate.

Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări este primul şi cel mai mare liceu tehnologic din judeţ cu calificări în automatizări şi mecatronică, oferind specializări recunoscute la nivel european şi căutate pe piaţa muncii: tehnician mecatronist şi tehnician în automatizări. Alături de acestea, instituţia oferă şi specializări complementare în domeniul mecanic, electric şi electronic, cât şi noi calificări pentru şcoala profesională.

 

 

Copyright © 2020. LTMA Rights Reserved.


Facebook youtube